Logo Klinik Krop i Listed, Bornholm

Kranio Sakral Terapi (KST)

Et blidt alternativ til fysioterapi og kiropraktor

Hvad er Kranio Sakral Terapi?

Kranio Sakral Terapi (KST) er en blid, præcis og effektiv behandling, hvor terapeuten arbejder med kroppens egne ressourcer for at påvirke kroppen til selvhelbredelse.

Et blidt alternativ til fysioterapi og kiropraktor

Kranio Sakral Terapi består af en række unikke værktøjer, som meget præcist og effektivt hjælper nervesystemet og kroppen til en bedre funktionsdygtighed. KST arbejder med kroppens strukturer og funktioner, og er et fantastisk redskab til at hjælpe nervesystemet (nervesystemet er involveret i alle aspekter af vores liv). Derfor har det store konsekvenser, hvis nervesystemet ikke fungerer optimalt.
Less is more – dette er et grundprincip indenfor Kranio Sakral terapi. At jo mindre kraft vi benytter, jo lettere er det for kroppen at tage imod behandlingen, og dermed hjælpe den tilbage mod bedre balance og funktion. Vi tvinger ikke kroppen til noget – vi assisterer og guider den.
Behandlings­formen ud­springer fra en osteo­patisk (manuel medicinsk) metode, der har doku­menteret en bevæge­lighed mellem kranie­knoglerne. Disse opdagelser førte til skabelsen af en række teknik­ker, som blev en del af den osteo­patiske behandlings­form.
Behandlingen går ud på at løsne spæn­dinger i binde­vævs­membran­erne inde i hovedet, eller binde­vævet om­kring ryg­marvens nerve, der mulig­gør en dyb, varende af­spænding af musklerne i nakken og ryggen som hæfter til hvirvlerne.

KST – alternativ kropsterapi

Kranio Sakral Terapien arbejder med knogler, membraner (hjernehinder), cerebrospinal væske (hjernevæske), muskler, bindevæv og organer, som har indflydelse på nerve-, hormon- og immunsystemet. 

KST systemet er med til at støtte fysisk op om hjernen og rygmarvens nerver. Hjernevæsken fungerer som en hydraulisk støddæmper som beskytter hjernen, men den er også nødvendig for, at hjernecellerne kan få næring og udskille affald.
Kranio Sakral Terapi hjælper kroppen til en bedre holdning, og medvirker til en reduktion af smerter – uden medicin.

Terapeutens blide tryk hjælper klientens krop til selv at rette ubalancer, som kan være opstået efter eksempelvis fødsel, ulykker, chok eller sygdom. Ubalancer kan også være gradvist opstået i forbindelse med en dårlig kropsholdning, forkert arbejdsstilling, eller gentagne ensformige bevægelser (som fx ved muse-arm fra computerarbejde eller sport).
Ved at bruge forskellige blide behandlingsmetoder, hjælper jeg dig effektivt til at genfinde din kropslige balance, så du igen kan opleve smertefrihed og få mere energi og overskud i dagligdagen. De behandlingsteknikker, som jeg anvender i min klinik, er fysisk rettede mod din krop, men har alle den positive sidegevinst at de fremmer et psykisk velbefindende.

Reaktioner på behandlingen

Når kroppen begynder at slippe stress og spændinger, samt reparerer på fysiske skader, kan der medfølge tegn på udrensning fx en forbigående træthed eller lignende.

Derfor er man ofte dejlig afspændt efter en kranio sakral behandling, men samtidig også lidt træt i kroppen grundet den udrensende proces, behandlingen sætter gang i.
Den efterfølgende dag vil nogle også kunne opleve ømhed som følge af udrensningsprocessen. For at undgå hovedpine, er det vigtigt at drikke rigeligt med væske før og efter behandlingen, for at understøtte kroppens udrensning yderligere.

Disse reaktioner aftager hurtigt, og bliver som oftest erstattet af en følelse af velvære og fornyet energi.
?

Mere om Kranio Sakral Terapi

Læs bl.a. mere om hvordan en behandling foregår og hvor mange behandlinger der skal til.

Kranio Sakral Terapi, Klinik Krop Listed

Prøv Kranio Sakral Terapi i Klinik Krop

Lider du af kroniske eller akutte smerter? Er du ramt af stress? Så prøv den blide og effektive Kranio Sakral Terapi og oplev smertelindring uden medicin og bivirkninger.
Læs mere
Kranio Sakral Terapi (KST), Klinik Krop

Hvor mange KST behandlinger skal der til?

Hvor mange behandlinger der skal til afhænger både af, hvor godt spændingerne sidder fast, og hvor dybdegående klienten vil arbejde med kroppen. For nogle klienter vil det være nok med en behandling...
Læs mere
Kranio Sakral Terapi, Klinik Krop Bornholm

Hvordan foregår en Kranio Sakral behandling?

Kranio Sakral behandlingen starter altid med en ca. 10 min. samtale og derefter starter selve behandlingen med de meget blide tryk på knoglerne i kraniet, ansigtet, rygsøjlen og korsbenet.
Læs mere
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram